v.6+5 - Färgat håret :)

Tjosan i trosan.

Har varit hos Karolina nu en stund på kvällen & färgat håret. Vilken färg kan det tänkas vara? Hm.. Jag önskar att det var blått, slajmgrönt eller lila med gula slingor. Men icket, jag är tråkigare än så! Känner mig inte som mig själv längre, haha! Okej. Det är bruuuunt, fan vad svennigt! Nästan lika svennigt som blondt, fast jag hade ju faktiskt lila i det blonda sist också. Men det är skönt som fasen, för håret kommer inte nötas sönder lika mycket nu. Likielike!

Just nu sitter jag & läser på ett prov i gruppkommunikation & konflikthantering, sjukt tråkigt. Dessutom fastnar inte ett skit i min skalle när man inte har frågor att plugga på, utan bara massa text att läsa rakt upp&ner, för att sedan hoppas att nåt fastnat. Wish me luck! Måste bara säga att det ändå är bra för mig att skippa praktiken & vara i skolan istället. Visst, det går sakta framåt med mitt arbetande i alla ämnen, men jag gör något i alla fall. Förstår inte vad som tagit åt mig i år, måste vara att jag mått så jävla dåligt under hösten, så dåligt som jag aldrig förut mått i hela mitt liv. Sedan hittills på vårterminen har jag ju haft så mycket rester att jag inte vetat var jag ska börja, så jag skiter hellre i det..

Men sedan jag fick veta att det finns en del till av mig, ett litet extraliv i min mage, har jag känt att jag måste ta tag i allt. Ju snabbare jag gör klart resterna, som jag kanske kan göra klart denna termin så att jag går ut tvån med allt klart, så kan jag ju förhoppningsvis gå lektioner i skolan i början av trean, kanske även någon lektion i veckan efter barnet är fött. Då såklart efter några månader. Vissa grejer kan man ju göra hemma, så det blir som att jag istället för att flytta fram trean ett helt år kan jag lägga ut den på två år. Plugga massa hemma. Eller så läser jag komvux, vi ser väl. Ju snabbare jag har fixat en utbildning, ju snabbare kan jag försörja mitt barn själv. H*n kommer förtjäna det bästa, & det ska h*n såklart få, så jag ska göra allt som står i min makt för att förverkliga det.

Egentligen är det väl lite tidigt att oroa sig över skolan & sådant nu, men jag planerar allt för fulla muggar. Det har blivit så eftersom jag måste ha världens försvarstal till allt&alla som ska ifrågasätta varför jag ska behålla mitt barn, hur det ska gå osv. Hur jag ska ta hand om ett barn? Som alla andra föräldrar förhoppningsvis.

Lite osammanhängande inlägg med tankar & ordbajs, haha. Nu ska jag försöka få in pluss i skallen istället. PUSS!

v.6+5 - Inte ens trött!

Hej, & fy fan. Jag är asorolig, nu känner jag mig så ogravid man kan känna sig! Har inte ens den där extrema trötthetskänslan kvar. Är faktiskt inte ens mer trött än vanligt.. Visst, det är skönt att vara någorlunda pigg, må bra & inte ha ont i tuttarna heller, men just nu önskar jag att jag inte gjorde annat än att vara svinigt trött & ligga inne på toan & spy. Jag vill ju känna mig gravid för fasen! Bara ett tecken på att allt är som det ska. För just nu är jag så osäker. Jag vet att det är jättevanligt att man inte har symptom, & att de försvinner, men jag vill ändå ha dem.

Nää, om man kunde spola fram tiden till den 22/3, då det är inskrivning. Då är jag ungefär i vecka tio, sedan efter det är det bara några veckor innan risken för missfall minskar mycket. Efter det kan man verkligen njuta, & då börjar man ju få en riktig bebismage också! Just nu är jag bara jävligt svullen, typ.. menssvullen, fast lite mer!

Nu ska jag i alla fall klä på mig, slänga i en tvätt & kila iväg till hemköp & handla nåt slags smorsel..

v.6+4 - Symptomfri?

Gomorron! Vaknade upp imorse av att Jonas kom förbi med nå folk & skulle hämta sin ryggsäck, & snäll som jag är bjussade jag en av hans polare på bakismedicin. Han pratar dessutom hur underbar dialekt som helst, me like! Snart ska jag försöka tvinga ner Karro på stan, har tänkt shoppa lite. Kommer ju ha råd med nåt litet plagg nu när mina pengar inte går till sprit & cigg :)

Idag har jag inga "symptom"! Jag blir en aningens orolig, eftersom jag innan har haft hur ont i tuttarna som helst. Nu är det plötsligt borta! Inte mig emot, men blir lite nojig. Hoppas nåt litet tecken återkommer under dagen, för har ju inte varit vaken så jättelänge.

Nu måste jag klä på mig, idag blire inte alls så överdrivet varma kläder, för det ser ut att vara varmt ute! Det är det också, enligt internet. Har inte vågat mig ut än. Men allt som står på internet är ju sant, right? ;)

v.6+3 - tio månader.

Idag har det gått tio månader sedan världens vackraste Josefin lämnade oss. Tiden har gått så sakta, men ändå snabbt. Tio månader har vi saknat dig, & det kommer vi göra i resten av våra liv också. Sjukt orättvist att det ska få hända, för alla vänner, släkt & folk som finns omkring.. JOSEFIN PERSSON I LOVE YOU. <3



Tänkte på det. Fy fan vad obeskrivligt ont det ska göra att mista ett barn. Det är det jag är så jävla rädd för när det gäller att bli mamma. Att se sitt barn lida, eller ännu värre, att det råkar ut för något så allvarligt att livet inte går att rädda.. Man vill ju skydda sitt barn med sitt liv, sen känner man sig så otroligt hjälplös om man skulle hamna i en sådan situation. Förhoppningsvis slipper man det! Inga föräldrar ska behöva gå igenom det som Josefins föräldrar går igenom just nu.

v.6+3 - Fridaaaay :)

Äntligen fredag säger jag bara! Sov inte mycket inatt, men vaknade ändå i tid. Har hunnit göra ett prov i förskolans historia, någon fråga på samhällsekonomin & sedan lunch har jag jobbat med ekologi. Har jobbat på väldigt bra idag tycker jag! :)

Slutar om tjugo minuter ungefär, då ska jag hem & ta det luuugnt! Maran skulle även komma förbi en sväng, så själv & uttråkad lär man ju inte heller få bli, huhu. Senare ikväll vet jag inte alls vad som händer, känns som att få personer är kvar i Dövik denna helg. Antingen fredagsmys med OTH för mig själv, eller så får jag väl umgås med nån skön filur. Den som lever får se...

Pratade en sväng med barnets pappa igår förresten, & trots att han inte vill vara delaktig på grund av vissa saker så verkar det ändå som att han bryr sig lite om att han faktiskt ska bli pappa. Att en liten unge av hans eget kött & blod kommer finnas till. Hoppas det, för jag vill att mitt barn ska känna att även om pappan inte är där så var det inte bara nej rakt av..

v.6+2 - Hosta!

Host. Jag har gått & dragit på mig världens mest irriterande hosta! Så otroligt irriterande..

Idag efter skolan gick jag ner på stan, där jag mötte Teherese & Linn, för dom skulle låna en laddare av mig. Sen fick jag & Linn för oss att käka semla, men vi hade bara nio kronor men det kostade fyrtio kronor för två stycken.. Men icket gav vi upp för det! En kvart (..?) senare hade vi fixat pengar så vi fick våra semlor. GOTTIGOTT! Dom tog vi med oss till UH, & efter det vandrade vi runt lite innan vi for hem till mig. Så nu sitter jag, Tobias & Robbe i min lägenhet. Vi är även med Teherese & Linn, men dom är ute & röker någonstans. <3

v.6+1 - Första "intepraktikdagen"

Kyligt. Som fan! Jag & Wedda åkte ju som sagt till Jonas igår. När vi hoppade av bussen blev vi hämtade med skoter, mysigt ju. Väl framme hos honom, mitt ute i ingenstans, chillade vi muffins framför spisen, mojsigt värre det med! Sen hade jag sjuuukt ont i "lillmagen" igårkväll, men det gick till sig.

Imorse klev jag upp halv åtta, & gick till bussen tjugo i eftersom Jonas sa att det skulle ta 15-20 minuter att gå & att det är smart att vara vid bussen runt åtta. TJOHO! Tio i stod jag där & en halvtimme senare kom bussen, inte allt partaj utan mest jävligt kallt. Men nu är jag i alla fall framme på skolan, har snackat med Anki, & nu sitter jag i bibblan med mitt hemprov i ekonomi som jag finslipar lite på.. För jag min klant glömde min ryggsäck hos Jonas! Skämmes på mig. Nu ska jag försöka jobba vidare..

v.6+0 - Sen middag!

Hejlooo. Snabbt inlägg - fett bråttom! En Wedda kom hit, gjorde skitgod köttfärssås & nu håller vi på med citronmuffins.. Kalas! Om trettiofem minuter ska vi sätta oss på bussen mot Gottne, för där ska vi fara till Jonas & bjussa på lite muffins. Fan vad snälla vi är! Nu känns det inte så brådig längre men med lite tur kanske vi hinner en till plåt muffins :)

v.6+0 - Slut med praktiken..

Hallelåja! Praktiken denna period har vart sjukt jobbig eftersom jag är så trött hela tiden... Hej hormonexplosion! Idag på halvtidssamtalet sa jag det, att jag kände mig mest ivägen då jag är så trött & förvirrad att gud vet vad. Då sa Anki att jag kanske skulle få vara i skolan istället, & jobba med alla mina rester jag har kvar.. JATACK sade då jag! Så imorgon ska jag till skolan klockan nio för att styra upp det hela. Fan, kommer va sjukt drygt men ändå skönt att få bort nån rest som ligger & tynger..


En INTE OKEJ bild på mig som Marlene tog i söndags. :)

v.6+0 - Bloggen fyller en vecka!

Grattis bloggen, en vecka gammal!

Imorse försov jag mig, fy bubblan så klantig man kan bli! Sedan var det femhundranitton minusgrader ute så jag hade ont i kroppen när jag väl kom fram till Örnsköldskolan. Nu har jag lunch, & jag åt själv idag, fy fan vad tråkigt!

Idag går jag in i vecka sju, känns kanoners! Ännu en vecka mindre kvar av den "osäkra" perioden innan vecka tolv. Det är skitjobbigt att gå omkring & vara nervös hela tiden, vill bara spola fram tiden till v.12+6, så att man kan lugna sig själv lite. Önskar dessutom att jag skulle få göra ett VUL. Men icket. :(

Vecka 7

Kroppen:
Man kan känna sig illamående på grund av hormonerna och ha lite molande värk
i underlivet, vilket är helt normalt. Sömnen kan rubbas, ofta beroende på att man måste man gå upp för att kissa. Magen kan kännas uppblåst på grund av att tarmarna arbetar långsammare. Vissa har redan ökat i vikt, men har du problem med illamående och kräkningar är det inte ovanligt att du istället har minskat i vikt. Det kan hjälpa att äta något litet innan du kliver upp ur sängen och att äta många små måltider.


Embryot: Embryot är nu en centimeter långt. Handled och fingrar skapas och händer och fötter kan urskiljas som små paddlar. Ansiktet börjar ta form och ögonen kan ses som små fördjupningar. Inne i huvudet finns det något som liknar blåsor, det ska senare bli hjärnan. Här kan man med ultraljud se embryots hjärtaktivitet.

Tips mot illamående
Ät lite men ofta
Ät gärna något litet innan du kliver ur sängen
Drick vatten
Stressa inte
Ingefära och papaya kan minska ditt illamående
Undvik stekt mat, fet mat, kryddig mat och kaffe
Det finns mediciner vid kraftigt illamående
Källa: Growingpeople.se


Taget från; familjeliv

v.5+6 - Max...

Tjohejsan.

Egentligen borde detta vara mitt "vecka 7-inlägg" eftersom klockan är efter 00.00, men det känns lite att ta i så därför tar jag det imorgon, då det är tisdag på riktigt! Ikväll har jag som sagt kikat film med tjejorna Petra & Linda, sen i slutet av filmen fick vi finbesök av Roda, Haneesh & Robbe. Senare kom även Oskar. Han hade jobbat & söt som han är fick jag lite pengar så att jag skulle kunna äta på Max, så jag tog med mig Robbe & Haneesh dit mitt i natten. Proppade i mig fyra chili cheese & en halv chokladmilkshake, plus att jag käkat filmgotta på det! Nu får det vara nog på onyttigheterna, imorgon går jag in i vecka 7 & ska försöka att med det vara en aning nyttigare! När jag får större mage vill jag ju att det ska vara tack vare bebisen & inte på grund av att jag gottar mig för mycket.. Men nu tycker jag att det är dags att sätta igång ett avsnitt av One Three Hill, sedan sova. Det andra avsnittet av OTH som jag kikar på själv.. Känns faktiskt wierd. Gonatt!

v.5+6 - Movietime!

Muhu! Nu har jag, Linda & Petra varit på hemköp & handlat. De köpte chips & jag köpte choklad.. för mina pantpengar! Sedan gick vi till hemmakväll & hyrde The new guy, en film som Linda rekommenderade. Så nu ska vi bli feta, kolla film & mojsa! :) Jag har förresten färgat om min lugg, så nu är den lila igen! Känner mig som mig själv nu, huhu. Petra däremot är inte alls nöjd med sin nya hårfärg, prutt på henne.. Jag tycker att den är charmig! :D

v.5+6 - Solarium = dålig idé..

Hej hopp!

Efter min tripp till skolan idag gick jag ner till stan, där jag träffade Haneesh. Vi gick till arken & väntade på Roda, sedan mötte jag upp Petra, Marie, Andrea, Miche & Benita för en fika på Wayne's. Alla vi åt toast, snackade & myste. Väldigt värt! Sedan gick jag & Petra till City Sol & solade... Jävligt skönt, men en asdålig idé av mig! Hade innan läst att det inte finns studier på om det är farligt för bebisen eller inte, men hoppas inte. Kommer i alla fall inte göra om det, då jag fick några bruna fläckar! Hade även läst det innan, att man kan få pigmentförändringar när man är gravid, men tänkte inte att det kunde visa sig så tidigt.. Men det kanske inte beror på det?

Nu sitter jag i alla fall hemma med Petra, har satt hårfärg i hennes hår! Okänd färg, haha! ;) Mycket spännande! Hon håller även på att klippa massa hål i sina jeans.. Nu kom även Julia förbi, & snart skulle Linda komme & visa upp resultatet efter att hon varit hos frissan! Asnice! Senare får jag väl se vad som händer..

v.5+6 - Finslipat..

Nu är det mesta fixat så att det ska duga så länge! Nytt typsnitt, nedräkning med det antal dagar det är kvar till BF, osvosv. Dessutom har jag fixat en "textbild" som ligger längst ner i varje inlägg :) Funkar. Men jag kan faktiskt inte ett skit om sånt här så gnäll inte!

Förutom en header, vad behövs för att bloggen ska vara snyggare?

v.5+6 - Ny design!

Äntligen har jag en design som inte är en av blogg.se's vanliga, skitfula designer. Hittade denna på någon blogg & lånade den. Tillfälligt denna med, sedan ska jag hitta någon snäll själ som kan hjälpa mig att göra en header! Men den duger kalas tills vidare.

I alla fall, imorse var det bara ren tur (& kissnödighet!) som gjorde att jag vaknade, då min telefon var död. Skulle verkligen behöva en ny, den fungerar aldrig som jag vill, inte på en fläck! Sedan var jag lat& tog bussen den lilla bit jag har till skolan.. Eller inte lat, jag hade gärna gått om det hade varit en aning varmare ute! Men idag var det svinkallt så jag tog alltså bussen. Egentligen borde jag vara på praktiken nu men jag orkar verkligen inte, jag är alldeles för trött, som en zombie, & dessutom känner jag hur hormonerna påverkar mitt humör.. Skulle bli arg & ledsen för väldigt lite idag!

Nu surfar jag runt på Famljeliv, & ska fortsätta med det. Vi hörs! PUSS&KRAM.

v.5+5 - Sö(m)ndag.

TJenahoooooooj. =)

Vaknade klockan.. nånting imorse, typ halv ett kanske? Jonas stackaren har ju sovit på min soffa inatt, så jag vaknade av att hans skjuts ringde. Var ganska pigg när jag vaknade, men otroligt kissnödig. Fast inte så konstigt, jag är kissnödig nästan hela tiden nu om dagarna.. Dessutom hade jag den där molvärken/växvärken imorse när jag vaknade, vilket var dunderskönt. Blir faktiskt orolig så fort det är en dag då den är borta! Sjukt ändå, för den kommer ju inte alltid att finnas där!

I alla fall , när jag hade varit vaken ett tag kom Roda & Linus förbi, sedan skulle dom möta Haneesh vid Hemköp, & jag följde med dem dit eftersom jag skulle möta upp Marlene för en fika. Vi gick till Blåbär & åt chokladtårta, mums! Men ack så onyttig man kan bli! Efter fikan gick jag hem, nötte lite Facebook, sedan sov jag ett tag. Fick en inte helt okej väckning - nån dryg brud ringde från dolt nummer & började läsa upp mina bildtexter med värsta psyco-poet-tonen, med en röst som lät som att hon skulle ha potatismos fulla halsen. Creepy!

Dessutom har jag tvättat, sjukt duktig är jag. Haha, har kommit på att jag måste säga till alla som tror att den här bloggen bara kommer handla om graviditet: som ni säkert märkt är det inte så. Till viss del, men tog mest bara en ny blogg för att kunna blanda in den utan att alla ska kunna läsa. Dessutom finns inte så mycket att skriva om så här pass tidigt. ;p Nu ska jag kila ner till hemmakväll. SKÄMMES! PyssUndKräm. <3

v.5+4 - Boring!

Är fortfarande sinnessjukt trött, så orkar inte göra nåt.. Än! Måste fan lyfta röven snart ändå känner jag. Har nyss ätit köttsoppa till middag, men jag måste gnälla på den.. Eller inte gnälla, men varna er! Vill ni ha köttsoppa med kött i - köp inte Hemköps.. Den smakade jävligt lite & det var typ tre köttbitar i burken! Haha.

Jag har i alla fall väldans tråkigt, & är som sagt väldigt trött. Men snart ska jag vara med Miche, vi ska hem till Jimmy. Myspys eller ÖsÖs, det får vi se. Ha en bra kväll alla, det ska i alla fall jag ha! :D Puss&Kram!

v.5+4 - It hurts!

Det är konstigt hur lycklig man kan vara trots att vissa saker i livet bara blir värre & värre! Jag sitter bara & tänker på hur konstigt det känns att en person man tyckt sjukt mycket om & som förhoppningsvis tyckt om en tillbaka, kan sluta bry sig så otroligt mycket. Jag funderar på hur man ska berätta för ett barn om varför pappan inte finns där, & allt sådant ska gå till. För det svider till i hjärtat att möta den blivande pappans blick & veta att det är dessa ögon jag själv funnit trygghet i en gång, & som mitt eget barn inte kommer få finna sin trygghet i. I sin pappas ögon.

Visst är jag jävligt fjantig just nu, men det är faktiskt sjukt jobbigt att redan nu veta att ens barn inte kommer ha en pappa. Eller visst, någonstans på jorden kommer han ju vara, men inte som en del av barnets liv & uppväxt! It hurts.. Jag vill förstår hans reaktion, verkligen, jag klandrar inte honom pga den, men vissa saker har ju spårat lite från bådas håll. Hoppas bara att det övergår till att var ingenting, istället för massa hat :/ Undrar hur man kan känna att man inte vill ta del av sitt eget kött & blod! Men ingenting är ju säkert ännu, graviditeten har ju knappt börjat & det är ju fortfarande osäkert på hur allt kommer gå, men funderingarna finns ju där ändå!

Fast trots allt som snurrar i skallen på mig, så är jag relativt lycklig just nu. Mår otroligt bra jämfört med hur jag mått den senaste tiden, typ sedan september. Så kan det gärna få fortsätta vara :) Puss&Kram! :D

v.5+4 - Redan vaken!

Tjosan i trosan!

Igår var det alltså dags för de två sötas - Marie's & Petra's - födelsedagsfest! Jag åkte med Petra dit runt fyra, & väl där tvättade jag håret, vi fixade oss & år god middag. Kycklingpulla.. eller nåt? Jaja, nåt med "pulla" var det i alla fall.. Haha, nu blev jag väldigt osäker, men skitsamma, för det var riktigt gott i alla fall! Sedan drog vi till lokalen, plockade i ordning lite, sedan var det bara att vänta på folk! Det blev fest, folk hade kul (förhoppningsvis), sedan blev det kalabalik på olika håll, sedan på slutet bestämde jag mig för att sova hemma trots allt, så jag åkte med Miches skjuts till stan. Kort summering av kvällen, jag hade ganska kul i alla fall. Vid vissa tillfällen, när folk var otroligt fylledumma, önskar jag att jag hade vart en av dom för att slippa se hur trög dom var, men det fick gå ändå! Man kan ha kul som nykter också ju.. :)

Gick till sängs.. klockan var väl kanske fyra, halv fem? Så jag tycker att jag borde ha sovit längre än till halv tolv! Men icket sa Nicke, så jag klev upp & har nyss käkat äggröra till frukost. Smarrigt värre! Eller.. inte så jättespeciellt men är så less på rostade mackor & oboy så det fick bli något annat idag.

Känner att jag verkligen inte har något intressant att skriva idag, så jag ska borsta tänderna istället. Jag är den som alltid gör det direkt jag går upp ur sängen, fattar inte folk som kan käka frukost innan! Men idag har jag inte gjort det ännu.. Sjukt!

Puss&Kram!

v.5+3 - Första MVC-besöket.

Då var det första besöket hos MVC avklarat då! :) Det var en informationsbomb om det mesta som är nödvändigt att veta, allmänt kring hela graviditeten. Det mesta visste jag redan om, men det som var bra med att få all den informationen från henne var att man fick veta precis varför det påverkade - eller inte påverkade - den lille i magen, & hur det gjorde det. Intressant..! Dessutom fick jag fylla i ett papper om mina alkoholvanor, & hon sa att det var bra om jag lät bli alkohol under graviditeten.. No shit! En självklarhet, jag skulle aldrig riskera ett barn för en fylla.

Nu ska jag äta ett hårdkokt ägg & nörda lite dator, & om ungefär lite mer än en timme ska jag åka till Marie :) Puss&Kram!

v.5+3 - MVC idag!

Gomorsning!

Inatt kom tre smurfar så kallade Linda, Anders & Alex till mig klockan ett för att låna min telefon. Jag var yrvaken & trodde att det var morgon, & att min väckarklocka hade ringt! Så var dock inte fallet, men när dom väl hade gått så kunde jag inte somna om på ett tag. Därför försov jag mig en timme imorse! Det sög lite. Väl på praktiken fick jag spela UNO i en timme, efter det tittade vi på Trollkarlen Guran i en timme. Snacka om slapp förmiddag! Nu så har jag lunch, & sitter på skolan. Är sjukt nervös inför besöket på MVC idag. Önskar att jag hade en närvarande pappa med mig.. Men nu har jag ju inte det så får göra det bästa av situationen helt enkelt! Kommer ändå bli roligt att få gå dit & få en massa information som är bra att veta. :)

Ringde min käre Farmora igår & berättade, hon reagerade knappt. Tror att hon tror att jag skojar! Hon ba: "Jaha, då får jag väl bli ännu mer huvvuvill än jag redan är.. Hur går det i skolan då?" Haha, & jag som hade gruvet mig inför att hon skulle få veta! Men när hon smält det lär hon ju känna annorlunda, eller så har något allvarligt hänt i skallen på söta farmor!

Håll tummarna för att det går bra på MVC idag. Nog för att det bara är snack som gäller, men som sagt jag är ändå pirrig & spänd inför det. Första besöket på MVC är inte direkt något man gör varje dag, & dessutom inget jag trott att jag skulle göra i så här tidig ålder.. Puss&Kram!

v.5+2 - Så trött man kan vara...

Hej hopp!

Hade tänkt skriva igår, men så fick jag en inbjudan hem till Miche, så då hoppade jag på första bästa buss dit istället, för att umgås med min söta. <3 Eller, umgås & umgås.. Jag är ju så sinnessjukt trött hela tiden, skulle lätt sova dygnet runt om jag fick! Därför hann jag hem till Miche, umgås lite, men någon gång mellan 21 & 22 somnade jag! Kunde verkligen inte hålla mig vaken.. Känns ju oförskämt, men så är det. Har hört att det kan vara så första delen av graviditeten, & jag hoppas att det stämmer. Vill ogärna vara såhär trött ända fram till i oktober!

Nu sitter jag i alla fall här hemma vid datorn med en kopp varm choklad. Mums filibabba! Sitter & tänker på imorgon, för då ska jag på ett s.k. tidigt samtal på MVC! Hur spännande som helst känns det som, kan inte vänta! Har hur många frågor som helst att ställa, & jag hoppas dessutom att hon kan lugna min oro lite. Är faktiskt livrädd för att få missfall. Skulle kännas tomt i magen! Varje gång den där mensvärksliknande känslan kommer blir jag orolig, men när den har gått över & inget annat tecken på att något vore fel dyker upp, så blir jag glad som bara den. Jag tar det som ett tecken på att det händer något i mig & det är ju väldigt positivt! :)

Det är flera som har frågat efter länken till denna blogg. Roligt! Vet dock inte om den är så himla rolig att läsa, men det är kul att veta att det finns de som är intresserade av hur det går för mig & den lilla ärta med svans som bor i min mage.. Anledningen till att jag inte vill att "alla" ska ha länken hit i början är att jag vill bli mer säker på hur det ska gå, men om några veckor kanske jag släpper den. Om inte alla som vill ha den redan har den då förstås! Men ni som ändå har fått länken hittills får gärna slänga in en kommentar nån gång, så att jag vet vilka det är som har den. För jag vet att det inte enbart är de jag gett den till ;)

Nu ska jag i alla fall ut & röka slutet på min cigarett. Gnäll inte på att jag röker, för jag röker inte ens en hel cigg om dan! Förut rökte jag nästan ett paket om dagen, men nu röker jag kanske två tredjedelars marlboro light.. Men när detta paket är slut, om typ tre cigaretter, ska jag lägga ner rökningen helt. Allt för bäbis!

puss&kram!

v.5+0 - Första inlägget!

Hejhopp. Måste först & främst säga att jag skriver i den här bloggen för mig egen skull, så att jag senare i livet ska kunna gå tillbaka & på ett lätt sätt kunna läsa de tankar & funderingar jag haft genom graviditeten. (Måste även försvara mig, designen på bloggen är tillfällig!)

Först & främst - jag ska bli ensamstående mamma. Jag har tidigare haft ett (kortare) förhållande med pappan till det lilla livet jag har i min mage, men det tog slut för några månader sedan. Dock fortsatte vi umgås lite till & från, & på ett eller annat vis blev det ju bäbis i min mage.. Något jag ångrar hände med just honom, men det är lätt att vara efterklok! Nu hoppas jag bara att han tar tag i sina problem som han har, för jag bryr mig ju fortfarande om honom som person & far till mitt barn. Dock var inte vårt förhållande bra alls på slutet, vi gjorde nog alla misstag man kan göra känns det som. Var med varandra hela tiden, när man faktiskt behöver saknar varandra, sedan bråkade vi om småsaker & hanterade allt detta på fel sätt så det är smällar man får ta, alla är inte gjorda för varandra!

Nog om honom, utan ska bara berätta lite kort om hur jag känner hittills under graviditeten. Idag går jag in i vecka sex! Bara hälften av den "osäkra perioden" kvar då, känns ju bra. Är ganska orolig över att något ska gå snett nu när jag bestämt mig.. I alla fall så har jag bara de symptomen att jag blir trött jättelätt, känner för att sova konstant (!), & att jag får korta stunder av mensvärksaktiga känslor, men dessa ska tydligen vara helt normala.

Vecka 6

Kroppen: Du kan känna av graviditetssymtom som yrsel och bli lite darrig i benen emellanåt, särskilt om man har stått länge eller reser sig häftigt. Brösten kan ömma lite och bli en aning större. Det är också vanligt att man blir väldigt trött. Du kan få lite pormaskar i ansiktet till följd av hormonerna. Du bör avstå från alkohol och rökning från och med nu. Alkohol, nikotin och andra droger är extra skadliga tidigt under graviditeten, då det är en väldigt känslig period. Det är även dags för dig att ta kontakt med barnmorskemottagningen.

Embryot: Embryot växer cirka en millimeter om dagen. Det är lika stort som en ärta, det vill säga tre-fem millimeter. Det har fortfarande en svans som senare blir till ben. Embryot utvecklar det som ska bli nervsystem, det visar sig nu i form av tunna trådar. Fosterhinnorna har bildats, men än så länge finns inte mycket vatten att tala om.

Kroppens organ börjar bildas på allvar, stämband och underkäke börjar ta form. Innerörat skapas, hjärtat slår med en kammare och munöppningen är skapad. Nu skapas en skiljevägg i hjärtat, navelsträngen, lungor, bukspottkörtel, sköldkörtel och lever.

Taget från; Familjeliv.se

Tänker även lägga upp en bild på gravtestet, haha.

RSS 2.0